L’Escola Municipal d’Handbol està integrada dins l’estructura de l’Escola Esportiva Municipal de Sant Esteve Sesrovires amb la finalitat de promocionar l’esport de l’handbol entre tots els infants i joves de Sant Esteve i rodalies d’entre 5 i 15 anys.

En aquesta temporada l’Escola Municipal d’Handbol està formada pràcticament per uns 100 nois i noies de la vila irodalies, enquadrats en diferents equips per edats i sexe sense que això suposi un límit de persones, ja que el Club sempre ha estat obert a la promoció de nous practicants i és el seu “modus vivendi”, doncs l’estructura del club busca promocionar totes aquelles persones que formen part de l’Escola Municipal d’Handbol per tal acabin formant part dels diferents equips federats del Club.

Diferents jornades i campanyes de promoció pretenen captar nous joves jugadors que vulguin conèixer aquest esport i tot allò que l’envolta a la nostra vila.

Projecte Esportiu

Tot i que l'handbol pot semblar un esport dur i de xoc, la veritat és que és una disciplina perfecta per desenvolupar la capacitat motora, la musculatura, agilitat i sobretot és un esport d'equip que treballa la coordinació grupal d'una manera que altres no arriben. De fet la frase “l'handbol no és jugar a futbol amb la mà, sinó a escacs amb una pilota” ho defineix molt bé.

El projecte esportiu estarà basat en el camí cap a una Escola d’Handbol educativa, saludable i cohesionadora.

Serà una proposta global i participativa per tal d’afavorir la participació de tots, una proposta engrescadora, amb continuïtat per tal d’afavorir l’adhesió dels infants i joves als hàbits esportius i millorar la salut, es a dir volem: educació en valors i educació en l’handbol.

 • Educativament de què ens pot servir l’handbol?

Per poder respondre a aquesta pregunta haurem de definir el terme habilitats motrius bàsiques. Són totes aquelles habilitats innates de la raça humana que ha utilitzat al llarg de la seva existència i l’hi han servit per adaptar-se al medi: caminar a dos peus, córrer, saltar, llançar.... i que tot ésser humà, en un grau més o menys elevat pot desenvolupar.

A les primeres èpoques del desenvolupament motriu d’un nen d’entre a 12 anys, és el moment idoni per perfeccionar aquestes habilitats. Perfeccionament que s’aconsegueix amb la practica continuada i variable (en contextos diferents i amb situacions variables).

 • Doncs si ens fixem, que és l’handbol?

Córrer, saltar i llançar! No és més que ajuntar un grup d’individus i que amb un objecte concret (la pilota) i amb uns objectiu (ficar-la dintre de la porteria contrària) han de desenvolupar tot un seguit d’estratègies col·lectives per aconseguir aquest objectiu tot utilitzant les més primitives i innates de les habilitats motrius bàsiques en situacions variables, ja que el joc proporciona infinitat de situacions diferents, que presenten un problema motriu que cal resoldre d’una manera competent en cada situació.

Per aquesta raó pren força la idea de la utilització del l’handbol com a recurs en aquest moment evolutiu del nen, doncs, a diferencia d’altres esports com el futbol on la conducció d’un objecte amb el peu, el beisbol o al tennis el copejar una pilota amb un element és una habilitat especifica, no innata, de l’espècie humana, artificial i cal ser adquirida. En el nostre l’esport no requereix cap habilitat especifica no innata o adquirida per poder practicar el joc i a la vegada ser suficientment efectiu com per poder gaudir completament.

A aquest fet se li afegeix, que les institucions que fomenten l’handbol com les federacions i els seus òrgans tècnics, van adonar-se que no només aquesta argumentació feia que el joc fos del tot fluid i eficient, així que va fer la primera adaptació de l’esport a la realitat fisico-biologica del nen/a d’aquesta edat, de manera que va reduir les mesures de l’espai de joc, de la pilota i de la porteria, per que d’aquesta manera l’esport s’adeqüés a les necessitat dels jugadors i no aquests al esport.

Un altre dels factors tangibles que afavoreixen la practica del handbol és la mateixa seqüenciació dels continguts curriculars que es treballen a l’escola a l’àrea d’educació física, on l’handbol passa a ésser recomanat com el primer dels esports específics que cal experimentar, doncs la facilitat tècnica i les característiques de les demandes motrius que té fan d’aquest joc que sigui ideal per començar a desenvolupar les primeres formes de joc col·lectiu i d’oposició.

 • I de valors, què en pot oferir l’handbol?

L’handbol és un esport col·lectiu, i com tot esport col·lectiu promou el companyerisme, el treball en equip, l’autosuperació i el respecte mutu, per la qual cosa podem afirmar que no només és un eina o recurs per treballar continguts de competència motriu, sinó que ajuda al desenvolupament íntegre i global de la persona, entesa no només com una cúmul de capacitats i habilitats, sinó un ens global, íntegre i complex que afavoreix el desenvolupament del mateix individu. Els equips i les competicions són mixtes de manera que es dóna èmfasi a la coeducació com altre dels valors a perseguir.

La competició és un valor afegit que pren un sentit secundari, almenys en aquesta franja d’edat, i no vol ser res més que una forma de motivació per aconseguir un major grau de satisfacció amb el joc, de manera que tot resultat o rendiment competitiu son continguts que queden supeditats a posteriors moments evolutius.

 • I tot això, que vol demostrar?

Simplement ve a demostrar que l’handbol és un esport ideal i excel·lent per aquells nens i nenes que volen practicar un esport col·lectiu i es troben a la franja d’edat entre els 6 i 12 anys, a més de ser un vigorós complement de la feina que es du a terme a les escoles a l’àrea d’educació física, així doncs és un recurs força positiu per ajudar al desenvolupament global de la persona, no només com esportista sinó com agent social que viu dintre d’un col·lectiu complex.

Objectius

Els objectius bàsics del projecte són:

 • Fomentar la pràctica esportiva en edats infantils.
 • Donar a coneixer l'Handbol en el territori de Sant Esteve Sesrovires.
 • Fomentar la pràctica de l'Handbol en els Centres Escolars del municipi de Sant Esteve Sesrovires.
 • Crear grups de treball (equips) en els propis Centres Educatius.
 • Crear un pont entre l'Esport Escolar i l'Esport Federat.
 • Educar a través de l'Esport, oferint una formació integral.

Per altre banda, i creiem que aquest és un dels aspecte importants i distintius d’altres entitats o empreses que puguin oferir serveis esportius i lúdics, l’activitat que proposem des del  CHSES no és només venir a ensenyar un seguit de gestos tècnics al nen relacionats amb l’Handbol i que passin l’estona, si no que també volem intentar inculcar als practicants un seguit de valors, normes de conducta i hàbits físics, que els permeti tenir una millor qualitat de vida en el futur. Bàsicament podríem dir que oferim una educació integral on al alumne/jugador a banda de lo estrictament relacionat amb l’handbol on incidirem en:

 • Importància de un bon escalfament i com fer-lo correctament.
 • Importància dels estiraments i saber com fer-los correctament.
 • Adquirir i potenciar uns hàbits higiènics i de comportament correctes.
 • Respectar als companys i al rival. Col.laborar amb els companys per assolir una meta comuna.
 • Conèixer el propi cos.
 • Fomentar l'autonomia, l'autoestima i l'espirit crític.
 • Potenciar les habilitats motrius.
 • Fomentar la companyia, la solidaritat i la integració del grup.
 • Fomentar la pràctica esportiva.
 • Fomentar el respecte a les instal·lacions, material i a l'entorn que l'envolta.

Al llarg de la temporada els equips de l’Escola Municipal d’Handbol participaran en les competicions de:

 • Equips Federats: Competició organitzada per la Federació Catalana d’Handbol per jugar-la en el tot el territori Català (depenent de la categoria i nivell dels equips).
 • Equips no federats: Competició de nivell escolar que organitza el Consell Esportiu Comarcal del Baix Llobregat Nord, excepte els Pre-Benjamnis, que degut a les seves característiques d’evolució motriu, i manca de desenvolupament de les habilitats i capacitats, creiem que és més adient que realitzin activitats jugades i simples exemptes de competició continuada (amb un o dos partits al trimestre).

Així doncs, com en tota l’escola d’handbol però en aquest equip encara més, s’apostarà per l’handbol com un mitjà per assolir els objectius propis d’evolució i no com el fi de l’activitat.

Inscripció Online

CH. SANT ESTEVE SESROVIRES

Adreça: C/ de l’Escola Nova, s/n

Telèfon: 93 771 34 49

Fax: 93 771 34 49

e-mail: chses@chses.net

Horaris: dilluns, dimecres i divendres de 19:00 a 22:00

COMPLEX ESPORTIU MUNICIPAL

Adreça: C/ jOSEP fOSALBA, s/n

Telèfon: 93 775 96 50

Fax: 93 771 47 99

e-mail: complexesportiumunicipal@sesrovires.cat

Horaris: de dilluns a divendres de 7:00 a 22:00

Patrocinadors

Premium

     

Col·laboradors

                    

          

Visites a la web

391842
AvuiAvui98
Aquesta setmanaAquesta setmana1980
Aquest mesAquest mes5163